Artikelen

1.305 views

Nederland is gek op kerstmuziek

Door Lianne Worrell

Sinterklaas is achter de rug en dat betekent dat Nederland weer warm loopt voor kerst. Voor een ‘kerstmuziekdiscussie’ hoeven we dit jaar niet te vrezen: uit recent onderzoek weergegeven in
deze infographic onder ruim 1.000 Nederlanders van 16 jaar en ouder blijkt dat 66% kerstmuziek in de winkels ‘leuk’ tot ‘heel leuk’ vindt tegenover slechts 10% die er niets van moet hebben.

De meningen zijn wat meer verdeeld over onze favoriete kerstliedjes, zo blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van kennisplatform Muziek Werkt werd uitgevoerd. ‘All I want for Christmas‘ van Mariah Carey (25%) horen we het liefst, gevolgd door ‘Last Christmas‘ van Wham (18%) en ‘Driving Home for Christmas‘ van Chris Rea (12%).muziekwerkt_infographic_kerstmuziek_def

Grootste ergernis

Mariah Carey’s kersthit scoort met 20% opvallend genoeg óók hoog bij liedjes die mensen de komende weken absoluut níet willen horen. Maar met stip op 1 voor de grootste ergernis staat het liedje ‘O, denneboom‘ met 36% van de stemmen.

Meer zin om iets te kopen

Voor winkels zélf is kerstmuziek heel belangrijk, zo concludeert onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel dat voor Muziek Werkt het onderzoek uitvoerde: 42% van de ondervraagden krijgt zin om een aankoop te doen als er kerstmuziek in een winkel wordt gedraaid.

Over Muziek Werkt

Het kennisplatform Muziek Werkt benadrukt de toegevoegde waarde van muziek voor ondernemers en is een initiatief van Sena en Buma/Stemra. Op www.muziekwerkt.nl vinden ondernemers belangrijke informatie over de toepassing van muziek in hun onderneming. De site biedt onder meer nieuws, relevante onderzoeksresultaten per branche en ervaringen van collega-ondernemers.

Meer weten over personderzoek?

Bovenstaand persbericht is vandaag in verschillende media verschenen. Met personderzoek krijg je relevante inzichten over jouw doelgroep die daarnaast ook in de media de aandacht trekken. Ben je ook benieuwd hoe jouw doelgroep aankijkt tegen een bepaald onderwerp? Of ben je op zoek naar weetjes die het leuk doen in de pers? Neem gerust contact met ons op!

FacebookTwitterLinkedIn